5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları, yangın eminği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile ilgili pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya dosdoğru ve kolaylıkla açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın kapıları son mertebe önemlidir. Yangını denetçi şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın kapıları eviniz bâtınin tembel pili gibidir! Bu blog tasarsında kapı fiyatlarını ve sizin midein en iyisini nasıl seçeceğinizi tartışacağız.

Montaj: Yangın bapsı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen yerlere ve skorlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler delik önüne hileınarak karar Yangın Kapısı verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde kâin insanların ve öbür hayat doluların yangın yahut rastgele bir evgin mevki sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, yapılması ıztırari, örgüların vazgeçilemez unsurları beyninde belde almaktadır.

Yangın kapıları; son mertebe ciddi ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında namına mevki bulur. Ciddi bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında kapının göstermiş evetğu performansa fallarak testi fail yerleşmişş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Bu tip çoklukla müstacel bir durumda hızla açılabilen gelişememiş çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp geri çekilebilmesini esenlar.

Bu tür yangın merdiveninin baz özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven kalıplı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bedii kaygıların bir faktör evetğu binalar sinein yarar hale getirir.

Report this page